journey diary ( Budapest & Kracow places to visit )

19:45

Saptamana trecuta am avut iar norocul sa petrec cateva zile minunate in strainatate alaturi de cei mai buni prieteni. Excursia a durat 5 zile dintre care 2 in capitala maghiara Budapesta si 2 in orasul polonez Cracovia, cu o vizita la lagarele de la Auschwitz.

M-am gandit sa fac 2 postari legate de excursie: una cu locuri de vizitat, una cu outfiturile purtate de mine.

1. Places to vizit.
    Capitala maghiara Budapesta este unul dintre cele mai frumoase orase europene in care m-am intors de peste 5 ori de fiecare data ramanand uimita de frumusetea obiectivelor turistice. 
Principalele obiective sunt Piata Eroilor, Bazilica Sf Stefan, Statuia libertatii si nu in ultimul rand Bastionul Pescarilor. Pentru persoanele care au la dispozitie mai multe zile sa viziteze capitala, plimbarile pietonale pe bulevardele pline de restaurante, cafenele si magazine sunt de neratat.
                                           Poze din Piata Eroilor.






Poze de la bazilica Sf Stefan





                                                           Poze de la Bastionul Pescarilor







                                                         Statuia libertatii
Cel mai frumos mod de a admira frumusetile capitalei Ungariei este facand o plimbare cu vaporul pe Dunare. Croazierele pe Dunare sunt oportunitatea perfecta sa admiri Budapesta in toata splendoarea ei, in timpul noptii capitala maghiara fiind mai frumoasa ca oricand.


Cracovia este un oras in care mereu ai ce vedea. Cu un aer medieval orasul polonez m-a surprins prin minunata sa piata centrala, pe care orice turist ajuns in Cracovia trebuie sa o viziteze.
Castelul si catedrala Wawel sunt unele dintre cele mai frumoase obiective turistice mai ales pentru iubitorii epocii medievale.  Basilica Sf. Maria, biserica sf Petru si Pavel, Turnul Primariei, monumentul lui Adam Mickiewicz sunt cateva obiective turistice aflate in centrul Cracoviei. 


Castelul Wawel
                                                   
                                   

                                                                 










Auschwitz, principalul nostru obiectiv este  lagarul de concentrare nazist din cel de-al doilea razboi mondial in care au fost ucisi peste 1 milion de suflete nevinovate.  Un loc care te emotioneaza profund. Cred ca toti cei care au ajuns acolo au ramas marcati. Pe tot parcursul vizitei abia puteai sa iti tragi respiratia vazand ororile care au avut loc acolo. Consider ca orice om ar trebui sa viziteze lagarul de concentrare, pentru a vedea locul unde au fost comise cele mai nemiloase crime. Sa speram ca niciodata nu o sa se mai intample asa ceva. Fie ca cei ucisi acolo sa se odihneasca in pace pentru totdeauna.





Castelul Visegrad din Ungaria se afla pe Dunare in sus, la N de Budapesta. Cetate medievala impresioneaza prin panorama superba pe care o ofera spre Dunare.












Este un lucru minunat sa calatoresti ... sa calatoresi prin trecut, prin prezent, prin viitor. 
Ma bucur sa pot spune ca Europa mi s-a aratat de nenumarate ori si pot sa garantez ca orice tara de pe vechiul continet o sa va uimeasca. 
Sper ca v-am adaugat cateva locatii pe lista de calatorie. Daca v-a placut postarea sper sa va abonati pe site si sa dati follow blogului pe bloglovin' ca sa nu pierdeti partea a doua de la Journey Diary.
Va pup, Dana :*

You Might Also Like

0 comentarii

contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

check out